Blog

Misforståelsen om at samlevende arver hinanden eksisterer fortsat

Mange lever desværre i den tro om, at hvis man har levet sammen i mere end to år eller har børn sammen, vil man automatisk arve hinanden. Dette er desværre ikke korrekt. Efter den nye arvelov der trådte i kraft i 2008, havde det været oppe og vende, om ugifte samlevende skulle arve hinanden på samme måde som ægtefæller. Dette forslag blev dog ikke imødekommet, og man har derfor ikke som ugifte samlevende arveret efter hinanden

Selvom ugifte samlevende ikke har gensidig arveret, har de med den nye arvelov nu mulighed for at arve hinanden, hvis de opretter et gensidigt testamente.

Med et udvidet samlevertestamente, kan ugifte samlevende få arveret som var de ægtefæller

Med et udvidet samlevertestamente, kan ugifte samlevende få arveret som var de ægtefæller. Ved at oprette et testamente, har samlevende mulighed for at arve alt efter hinanden, hvis de ikke har børn eller 87,5 % efter hinanden hvis de har fælles børn eller børn fra et tidligere forhold. Det kræver blot at man har børn sammen, venter børn eller man har boet sammen i minimum to år på dødstidspunktet. Hvis man ikke har boet sammen i mere end to år, har man som samlevende stadigvæk mulighed for at arve 75 % efter hinanden ved at oprette et testamente.

3 kommentarer

Karen Nielsen

Jeg lever sammen med min samlever. Vi har boet sammen i næsten 15 år. Hvad jeg kan læse af artiklen, vi vi ikke arve hinanden. Kan det virkelig passe? Vil situationne være en anden hvis vi i stedet gifter os?.

JURA NORD

Kære Karen. Først og fremmest, tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå du stiller spørgsmålstegn ved, om du og din samlever ingen arveret har efter hinanden, når I har boet sammen i så mange år. Desværre er arveloven udformet sådan, at I ingen arveret har efter hinanden, hvis I ikke er gift. I har dog alligevel mulighed for at arve som var i ægtefæller hvis I opretter et testamente. Jeg vil anbefale I får en samtale med en af vores jurister, der kan vejlede jer til den bedst mulige løsning for jer.

John Mortensen

Det sætter helt sikkert nogle tanker igang!

Stil et spørgsmål