Lever du i et ægteskab, og har du ikke børn, vil hele arven efter dig tilfalde din ægtefælle. I bør dog alligevel overveje, om det vil være en god idé med et testamente.
Hvis I som ægtefæller ønsker at have indflydelse på, hvem der skal arve, når den sidste af jer er gået bort, er det nødvendigt at oprette et . I skal nemlig være opmærksomme på, at hvis I f.eks. ønsker, at et fjernt slægtsmedlem eller måske en kær ven skal arve, så kan det kun lade sig gøre ved hjælp af et testamente.
Reglerne er nemlig sådan, at hvis der ikke er arvinger efter arveloven, vil arven efter den længstlevende ægtefælle, tilfalde statskassen.
Hvem der betegnes som arvinger er defineret som arveklasser i arveloven.
Det kan være en god idé med en ægtepagt
Mange forbinder en ægtepagt med at sikre sin egen formue før indgåelse af ægteskab, men i nogle tilfælde, kan det af skattemæssige og rådighedsmæssige årsager faktisk være en god idé at oprette ægtepagt for at sikre sin efterladte ægtefælle bedst muligt. Det kræver konkret rådgivning. Og har du allerede en ægtepagt eller testamente, så kan det være en god idé at få dokumenterne gennemgået en gang imellem.
Hos JuraNord gennemgår vi gratis tidligere oprettede testamenter og ægtepagter og ser desværre tit, at de ikke er opdaterede til de nugældende regler.